dinsdag 17 januari 2023

het world wide web (www)


 En uit de aarde zal een verschrikkelijk broed van wezens voortkomen, een broed van automaten van een orde van bestaan die tussen het minerale en het plantenrijk in ligt, en die een overweldigende intelligentie bezitten.
Deze zwerm zal zich van de aarde meester maken en zich over de aarde verspreiden als een netwerk van afschuwelijke, spinachtige wezens, van een lagere orde dan die van het plantenrijk, maar in het bezit van een overweldigende wijsheid. Deze spinachtige wezens zullen allemaal met elkaar verbonden zijn, en in hun uiterlijke bewegingen zullen zij de gedachten nabootsen die de mensen hebben gesponnen uit het schimmige intellect dat zich niet heeft laten stimuleren door de nieuwe vorm van verbeeldende kennis door de Geestelijke Wetenschap. Alle gedachten die substantie en werkelijkheid missen, zullen dan worden begiftigd met zijn.
De aarde zal omgeven zijn - zoals zij nu is met lucht en zoals zij soms is met zwermen sprinkhanen - met een broed van verschrikkelijke spinachtige wezens, half-mineraal, half-plant, die zich verweven met meesterlijke intelligentie, dat is waar, maar met intens kwade bedoelingen. En voor zover de mens niet heeft toegestaan dat zijn schimmige intellectuele concepten tot leven worden gewekt, zal zijn bestaan worden verenigd niet met de Wezens die sinds het laatste derde deel van de negentiende eeuw proberen af te dalen, maar met dit gruwelijke gebroed van half-minerale, halfplantachtige wezens. Hij zal moeten samenleven met deze spinachtige wezens en zijn kosmisch bestaan moeten voortzetten binnen de orde van evolutie waarin dit broed dan zal binnentreden.
- Zie meer op: http://wn.rsarchive.org/Lectures/19210513p01.html...
Vertaald met www.DeepL.com/Translator (gratis versie)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten